четвер, 28 квітня 2022 р.

28.04.2022р. Група №1 основний рівень навчання продовжує працювати над темою. Тема: "Пасхальний сувенір"

Пасхальні сувеніри. 1.Робимо ескізи пасхальних сувенірів. 2.Починаємо ліпити пасхальні сувеніри зкольорової маси для ліпки. 3.Чекаємо поки виліплені сувеніри підсохнуть. 4. Маленькі деталі приклеюємо клеєм.

28.04.2022р. Група №2 вишій рівень навчання продовжує роботу над темою. Тема: "Модуль в живопису"

Збираємо модуль. 1. Завершені роботи разкладаємо на підлозі в формі модуля. 2. Шукаємо в якому місці модуля має знходитись кожна робота. 3.Якщо модуль зібраний то перевертаємо його обличчам до низу на підлогу. 4.Закріплюємо модуль між собою дерев'яними деталями.

субота, 23 квітня 2022 р.

23.04.2022р. Група №1 основний рівень навчання продовжує працювати над темою. Тема: "Пасхальний сувенір"

Розпис акриловими фарбами по дереву. Дерев'яні пасхальні сувеніри покриває тонким шаром клею ПВА. Коли клей підсохне наносимо малюнок звичайним олівцем. Потім починаємо акуратно розмальовувати малюнок фарбами. Коли малюнок підсохне, можно буде працювати контурами.

23.04.2022р. Група №2 вишій рівень навчання продовжує роботу над темою. Тема: "Модуль в живопису"

Робота кольоровими контурами. Після того як ми покрили роботу золотою паталю, починаємо працювати кольоровими контурами. Роботу починаємо з верхної частини та поступово спускаємось до низу роботи. Контури сохнуть 2-3 години.

четвер, 21 квітня 2022 р.

21.04.2022р. Група №1 основний рівень навчання продовжує працювати над темою. Тема: "Пасхальний сувенір"

Ліпка кольоровою масою. Ліпимо тваринок з кольорової маси. Тваринки мають бути маленького розміру. Після того як фігурки будуть зліплені потрібно почекати поки вони стануть твердими. Якщо деякі фрагменти фігурки не тримаються то їх можно приклеїти за допомогою спеціального клею.

21.04.2022р. Група №2 вишій рівень навчання продовжує роботу над темою. Тема: "Модуль в живопису"

Робота золотой паталю. 1.Завершуємо роботу фарбами та контурами. 2.Місця де має бути золота паталь покриваємо клеєм для паталі. 3. Чекаємо пару хвилин дл того що б клей підсох. 4. Відриваємо маленькі шматочки паталі та приклеюємо їх на роботу. 5.Чекаємо півтори години для того що б паталь приклеїлась. 6. Беремо грубу щітку та зачищуємо паталь.

субота, 16 квітня 2022 р.

16.04.2022р. Група №2 вишій рівень навчання продовжує роботу над темою. Тема: "Модуль в живопису"

Робота кракелюрним лаком. 1.Робимо фон на холсті потрібного кольору. 2.Тонким шаром наносимо на холст кракелюрний лак. 3.Чикаємо 2,3 хвилини поки лак підсохне. 4.Потім фарбою контрастного кольору покриваємо підсохший кракелюрний лак. 5.Тримати роботу потрібно горизонтально. 6.Кракелюрний лак почиає розтріскуватися на протязі 8 годин.

четвер, 14 квітня 2022 р.

14.04.2022р. Група №1 основний рівень навчання починає працювати над темою. Тема: "Пасхальний сувенір"

Мета:удосконалювати навички роботи з фарбою; сприяти поглибленню знань про українське та світове мистецтво; розвивальна: розвивати творчу уяву, образне мислення, фантазію; виховна: виховувати почуття патріотизму, громадянську свідомість та активну життєву позицію, охайність, старанність, почуття прекрасного, терпіння. Методи навчання: Частково-пошуковий, або евристичний, метод: полягає в організації активного пошуку рішення висунутих у навчанні (або сформульованих самостійно) пізнавальних завдань; процес мислення набуває продуктивного характеру: процес мислення поетапно направляється й контролюється педагогом. Дослідницький метод: завдання, які виконуються з використанням дослідницького методу, повинні містити в собі всі елементи самостійного дослідницького процесу (постановку завдання, обґрунтування, припущення, пошук відповідних джерел необхідної інформації, процес рішення завдання). Матеріали та інструменти: мольберти, пензлі, фарби. Пропоную згадати: 1.Які фарби використовуються для виготовлення макету сувеніра? (акварельні, актирові, олійні) 2.Які пензлі найкращі для виконання макета сувеніра? (акрилові)

14.04.2022р. Група №2 вишій рівень навчання продовжує роботу над темою. Тема: "Модуль в живопису"

Робота акрилом на кольоровому холсті. Починаємо працювати акрилом по малюнку раніше зроблиному олівцем. Намагаємось фарбами не виходити за лінію олівця. Яскраві ділянки малюнка покриваємо білою фарбою. Після цього починаємо промальовувати яскраві ділянки малюнку. Темні ділянки малюнку потрібно малювати відразу.

субота, 9 квітня 2022 р.

09.04.2022р. Група №1 основний рівень навчання продовжує працювати над темою. Тема: "Пасхальна листівка"

З кольорового картому вирізаємо форму листівки. Олівцями наносимо малюнок на вирізаній листівці. Починаємо розмальовувати фарбою листівку. Намагаємося, що б меньше води з фарбою потрапляло на листівку. Після того як листівка висохне потрібно покласти її під прес. Якщо листівка не вирівнилася, потрібно прогладити її акуратно теплою праскою. Після цього починаємо промальовувати листівку кольоровими контурами.

09.04.2022р. Група №2 вишій рівень навчання продовжує роботу над темою. Тема: "Модуль в живопису"

Робота но холсті олівцем. Якщо працюєте на кольоровому холсті темних відтінків, то малюємо білим олівцем. Олівці іншого кольоро на темному холсті будуть не помітними. Стеркою на кольорових холстах ми не працюмо. Якщо потрібно стерти не потрібну частину малюнку, тобі ми використовуємо вологу серветку. Коли весь малюнок на холсті готовий, вологою серветкою витираєм всі плями які залишились на кольоровому холсті.

четвер, 7 квітня 2022 р.

07.04.2022р. Група №1 основний рівень навчання працює над темою. Тема: "Пасхальна листівка"

Мета навчальна: удосконалювати навички роботи з фарбою; сприяти поглибленню знань про українське та світове мистецтво; розвивальна: розвивати творчу уяву, образне мислення, фантазію; виховна: виховувати почуття патріотизму, громадянську свідомість та активну життєву позицію, охайність, старанність, почуття прекрасного, терпіння. Методи навчання: Частково-пошуковий, або евристичний, метод: полягає в організації активного пошуку рішення висунутих у навчанні (або сформульованих самостійно) пізнавальних завдань; процес мислення набуває продуктивного характеру: процес мислення поетапно направляється й контролюється педагогом. Дослідницький метод: завдання, які виконуються з використанням дослідницького методу, повинні містити в собі всі елементи самостійного дослідницького процесу (постановку завдання, обґрунтування, припущення, пошук відповідних джерел необхідної інформації, процес рішення завдання). Матеріали та інструменти: мольберти, холсти, пензлі, фарби. Пропоную згадати: 1.Які фарби використовуються для виготовлення макету листівки? (акварельні, актирові, олійні) 2.По якій поверхні здійснюється виконання листівки? (холст, дизайнерський папір) 3.Які пензлі найкращі для виконання макети листівки? (акрилові) 4.Яким сюжетам були присвячені перші листівки з циклу Пасхальних свят? 5.Чим відрізняється листівка від інших технік живопису? (матеріалами та технологією.

07.04.2022р. Група №2 вишій рівень навчання продовжує роботу над темою. Тема: "Модуль в живопису"

Вибираємо тему модуля: квіти, птахи, тваринки, метелики і т.д. Працюємо над ескізами кожного елементу модуля. Розробляємо форму модуля: квадрат, прямокутник і т.д. Креслимо на папірі вибрану форму в масштабі.

субота, 2 квітня 2022 р.

02.04.2022р. Група №1 основний рівень навчання продовжує роботу над темою. Тема: "Пасха (Коллаж)"

1.Вирізаємо картон розміром 50х35. 2.Обтягуємо картон тканиною (тканина повина бути без малюнка, світлих відтінків). 3.Підбираємо тканини які потрібні для даного калажу. 4.Прасуємо тканини та наклеюємо на них флізелін. 5.Переносимо з ескіза на папір розміром 50х35 Ваш малюнок. 6.З вашого малюнка на кальку переносимо деталі вашого каллажу.

02.04.2022р. Група №2 вишій рівень навчання починає роботу над темою. Тема: "Модуль в живопису"

Мета: -навчальна: удосконалювати навички роботи з фарбою; сприяти поглибленню знань про українське та світове мистецтво; -розвивальна: розвивати творчу уяву, образне мислення, фантазію; - виховна: виховувати почуття патріотизму, громадянську свідомість та активну життєву позицію, охайність, старанність, почуття прекрасного, терпіння. Тип заняття: комбіноване. Матеріали та інструменти: мольберти, холст, пензлі, фарби. Обладнання: зразок готового виробу, мультимедійне обладнання Правила техніки безпеки: не размахувати інструментами, щоб не поранити себе та сусіда; не вставати без дозволу вчителя Починаємо працювати над ескізами на Тему: "Модуль в живопису".

Майстер клас. Тема: "Живопис без допомоги пензлів", робота Наталії Шафранської

Майстер клас. Тема: "Живопис без допомоги пензлів", робота Наталії Шафранської