субота, 28 травня 2022 р.

28.05.2022р. Група №1 основний рівень навчання продовжує роботу. Тема: "Літо".

Робота фарбами. 1.Починаємо працювати над заднім планом роботи. 2.Працюємо біль світлими відтінками кольорів. 3.Наближаючись до переднього плану використовуємо більш яскраві кольри. 4.Передній план робимо яскравими кольорами з пророботкою деталей.

28.05.2022р. Група №2 вишій рівень продовжує роботу. Тема: "Весна".

Робота фарбами. 1.Починаємо працювати над заднім планом роботи. 2.Працюємо біль світлими відтінками кольорів. 3.Наближаючись до переднього плану використовуємо більш яскраві кольри. 4.Передній план робимо яскравими кольорами з пророботкою деталей.

четвер, 26 травня 2022 р.

26.05.2022р. Група №1 основний рівень навчання. Тема: "Літо".

Ескізи на тему "Літо". 1.На форматі А4 робимо декілька ескізів простим олівцем. 2.Відокремлюємо передній план від заднього. 3.Промальовуємо декілька деталей на передньому плані. 4.З трьох, чотирьох ескізів вибираємо найкращі. 5.Найкращий ескіз починаємо малювати олівцем на холсті.

26.05.2022р. Група №2 вишій рівень. Тема: "Весна".

Ескізи на тему "Весна". 1.На форматі А4 робимо декілька ескізів простим олівцем. 2.Відокремлюємо передній план від заднього. 3.Промальовуємо декілька деталей на передньому плані. 4.З трьох, чотирьох ескізів вибираємо найкращі. 5.Найкращий ескіз починаємо малювати олівцем на холсті.

субота, 21 травня 2022 р.

21.05.2022р. Група №1 основний рівень навчання. Тема: "Дизайн в скульптурі".

Ліпка кольоровою масою. Ліпимо тваринок з кольорової маси. Тваринки мають бути маленького розміру. Після того як фігурки будуть зліплені потрібно почекати поки вони стануть твердими. Якщо деякі фрагменти фігурки не тримаються то їх можно приклеїти за допомогою спеціального клею.

21.05.2022р. Група №2 вишій рівень. Тема: "Робота контурами".

Робота кольоровими контурами. Мета: - навчальна: удосконалювати навички роботи з фарбою; сприяти поглибленню знань про українське та світове мистецтво; - розвивальна: розвивати творчу уяву, образне мислення, фантазію; - виховна: виховувати почуття охайністі, старанності, прекрасного та терпіння. Тип заняття: комбіноване. Матеріали та інструменти: кольоровий папір, контури Обладнання: зразок готового виробу. Правила техніки безпеки: не размахувати інструментами, щоб не поранити себе та сусіда; не вставати без дозволу вчителя.

четвер, 19 травня 2022 р.

19.05.2022р. Група №1 основний рівень навчання. Тема: "Дизайн в скульптурі".

Ліпка кольоровою масою. Ліпимо тваринок з кольорової маси. Тваринки мають бути маленького розміру. Після того як фігурки будуть зліплені потрібно почекати поки вони стануть твердими. Якщо деякі фрагменти фігурки не тримаються то їх можно приклеїти за допомогою спеціального клею.

19.05.2022р. Група №2 вишій рівень. Тема: "Робота восковою та сухою пастелью".

Градаювання кольорів. 1.Почни малювати пастеллю поперечні лінії з гори до низу. 2.Тепер малюй лінії іншим відтінком пастелі. Можеш трошки зайти на попередній колір. 3.Кольори змішуються посередині. Ламані кольори. 1.Починаючи з центру намалюй багато рисочок по колу. 2.Заповни порожні місця рисочками іншого кольору.

субота, 14 травня 2022 р.

14.05.2022р. Група №1 основний рівень навчання. Тема: "Дизайн в скульптурі".

Внавчальних цілях для скульптури використовуємо більш м'які матеріали, такі як глина та м'які породи деревини. Спочатку малюємо скульптуру на листі паперу. Потім починаємо працювати з глиною використовуючи спеціальні інструменти - стеки. Для скульптури з дерева використовується стальний резець та молоток, яким ви будете бити по ручці резця.

14.05.2022р. Група №2 вишій рівень. Тема: "Робота восковою та сухою пастелью".

Крейдяні пастелі. Чудового ефекту можно досягти якщо малювати на кольоровому папері. Краще використовувати трохи шорсткій текстурний папір. 1.Що б відтінки пастелі злилися малюй лінії різних кольорів - вони мають перетинатися. 2.Розтушуй лінії кінчиком пальців. Це дасть цікавий ефект. Якщо не хочеш бруднити пальці, використовуй ватну паличку.

четвер, 12 травня 2022 р.

12.05.2022р. Група №1 основний рівень навчання. Тема: "Дизайн в скульптурі".

Основа класичного планування - анфілада. Напроти вікон розташовані мармурові бюсти, портали та стіни декоровані рельєфами. Скульптура багато де використовується в класичному інтерьєрі. Практично завжди вона робиться з мрамуру. Іноді стеля декорується дерев'яним резбленям.

12.05.2022р. Група №2 вишій рівень. Тема: "Робота восковою та сухою пастелью".

Крейдяні пастелі. Крейдяні пастелі або м'які пастелі дуже легко разтушовувати. Змішуючи і розтираючі пастелі ти можеш отримати вражаючі ефекти. Можеш змішувати пастелі просто на папері, малюючи лінії одна на одній. Експерементуй з порядком малування пастелями. Тримай пастель як олівець і її кінчиком спробуй малювати визерунки, зигзаги. Можеш також малювати бічною стороною пастелі. Розламай її на двоє і розтирай на папері.

субота, 7 травня 2022 р.

07.05.2022р. Група №1 основний рівень навчання. Тема: "Дизайн в флористиці".

4.Виріж пелюстки з памаранчевого паперу. Наклей їх на стебла так, що б вони перетинались із деякимим червоними пелюстками. 5.Гелевою ручкою обведи кожну пелюстку. Контур не обов'язково має бути чітким. 6.У середині кожної квітки намалюй маленький кружочок, а на кожній пелюстці по дві, три риски.

07.05.2022р. Група №2 вишій рівень. Тема: "Робота восковою та сухою пастелью".

1.Олівцем намалюй пташку. 2.Білою восковою пастелью розмалюй її. 3.Розведи трохи помаранчової фарби і розиалюй нею малюнок. 4.Вималюй діталі на головці та тулубі. Викормстовуй тонкий пензлик і червону фарбу. 5.Обведи пір'їники темно-червоною фарбою.

четвер, 5 травня 2022 р.

05.05.2022р. Група №1 основний рівень навчання. Тема: "Дизайн в флористиці".

1.Розірви синій обгортковий папір на смужки. Приклей їх на аркуш так, що б вони перетиналися. 2.Виріж тонкі смужки з зеленого папіру - це будуть стебла - і приклей їх у нижній частині аркушу. 3.Виріж червоні пелюстки. Приклей по 4 пелюстки до верхньої частини стебла.

05.05.2022р. Група №2 вишій рівень. Тема: "Робота восковою та сухою пастелью".

Воскові пастелі. Воскові пастелі можна використовувати по-різному. За допомогою однієї пастелі ти можеш сьворити безліч відтінків - це залежить від того, на скільки сильно ти на неї натискаєш. Можеш змішувати їх, що б створити нові відтінки. Такі пастелі легко розташовувати. 1. Намалюй на аркуші багато зірачок. Кожну з них намалюй двома кольорами. До деяких домалюй хвостики. 2. У посудині розведи велику кількість темно - синьої фарби. Слідкуй що б вона не була надто рідкою і блідою. 3. Зафарбуй малюнок. Воскова пастель не вкриватиметься фарбою.

Майстер клас. Тема: "Живопис без допомоги пензлів", робота Наталії Шафранської

Майстер клас. Тема: "Живопис без допомоги пензлів", робота Наталії Шафранської